Milieu

Het zelf wassen van de auto, voor sommige mensen een plezierige klus, voor zichzelf als mede voor hun auto, maar voor velen een regelmatig terugkerend vervelend karwei.
Een alternatief is om gebruik te maken van een professionele autowasgelegenheid, zoals Carwash Green & Clean.
Dit heeft niet alleen als voordeel dat je niet zelf hoeft te zwoegen, maar het levert ook een substantiële bijdrage aan een beter milieu.

Zo gebruiken wij geen leidingwater maar halen het water uit een bron. Het water wordt gezuiverd en dan gebruiken we per auto plm. 400 liter water. Het water wordt vervolgens opgevangen en verantwoord hergebruikt. Wij zorgen voor maximaal hergebruik van water, wat een flinke besparing van schoon (drink)water oplevert.

We gebruiken reinigings- en onderhoudsproducten van Caramba, welke uiteraard biologisch afbreekbaar zijn. www.carambanederland.nl
Er komen zo geen chemicaliën of andere schadelijke stoffen in het milieu terecht.

We scheiden de afvalstoffen af, die gedurende het wassen van de auto afkomen, denk hierbij aan remvloeistofresten, olieresten en vervuild slib. Deze afvalstoffen worden professioneel verwerkt, door onze afvalverwerker, en dus niet geloosd in het riool.

Met de zonnepanelen op ons dak is onze grootste leverancier de ZON!
Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit, zonne-energie is duurzame energie. De zon is een onuitputtelijke bron van energie, zonlicht is er genoeg, het is gratis en hij schijnt voor iedereen. Zelfs in Nederland schijnt de zon genoeg om met zonnecellen veel elektriciteit op te wekken.
Zonne-energie is schoon. Bij het opwekken van zonne-energie worden geen schadelijke stoffen uitgestoten. Met onze zonnepanelen houden we onze energierekening zo laag mogelijk.

We maken gebruik van de modernste wasinstallaties die steeds minder energie gebruiken en gefabriceerd worden met zoveel mogelijk duurzame materialen.

Kortom reden genoeg om, los van het gemak, je auto te laten wassen bij ons!

Steeds meer gemeenten in Nederland, begrijpen dat duurzaam autowassen een positieve invloed heeft op het milieu. Ook daarom groeit het aantal gemeenten dat het wassen op straat ontmoedigt, of zelfs verbiedt. Overigens zijn er ook landen, zoals Duitsland en Zwitserland waar wassen op straat gewoonweg al verboden is.

Op het stofzuigerplein maken we gebruik van frequentieregelaars in de stofzuigers, zo besparen we energie en gaan we verantwoord met het milieu om. Goed om te weten, stofzuigen na het wassen is bij ons GRATIS! Op het stofzuigerplein staan ook verschillende kliko’s, we scheiden ons afval, gebruik daarom de juiste kliko!

Carwash Green & Clean wast milieubewust.

 

App ButtonApp ButtonApp ButtonApp Button